Regionieuws

****************************************

Zondagmiddag 12 juni geeft het Basiliuscollege een concert in Utrecht; mochten jullie tijd en zin hebben….zie alle informatie hieronder.

Door op ons LOGO te klikken of op de link kom je bij de kaartverkoop.

Onderstaand plaatje daarom s.v.p. in het door te sturen bericht laten staan.

Great Getting-up Morning!

https://www.ticketkantoor.nl/shop/basiliuscollege

****************************************

Zondagavond 15 mei kun je komen genieten van een voorstelling door Anita Van Soest en ondergetekende Bas Verheijden over Belle van Zuylen met ijzersterke muziek van vrouwelijke componisten: in de sfeer van het Beauforthuis en op de prachtige Fazioli aldaar wordt het een feestje. En wil je mij ook eens naast Anita zien acteren? Dan is dit je kans…

Kaarten voor dit feestje vind je op

https://podium-beaufort.nl/…/2022-05-15-belle-van-zuylen/

****************************************

Zoete melk met brokken

Toneelgroep ASZ is er bijna klaar voor…

Ze zijn hard op weg naar de generale repetitie en daarna staan ze eindelijk weer voor publiek op de planken: de toneelspelers van de Algemene Seniorenvereniging Zeist. In het eerste weekend van mei is het zover. Wacht niet te lang met kaartjes kopen!

Toneelgroep ASZ speelt een geestige en naar het einde toe ontroerende komedie.

“Wat is dat toch als je oud wordt? Dan zeg je dingen tegen elkaar, die helemaal niet waar zijn. Het is net of je niet meer naar elkaar kunt kijken met de ogen van vroeger. Of alles wat je hebt meegemaakt het beeld vertroebelt.”

Frans van Bussel regisseert het stuk, dat geschreven is door Jacques Vriens.

zaterdag 7 mei 20.00 uur

zondag 8 mei, 15.00 uur

Meer informatie |

Koop een kaartje voor zaterdag

Koop een kaartje voor zondag

****************************************

****************************************

****************************************

Elke tweede vrijdag van de maand is er ‘Meezingcafé’.

Met een stuk of 60 mensen? zingen we dan nummers die iedereen kent. Van de Beatles, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Claudia de Breij enz.

Drie kwartier zingen, 20 minuten pauze en daarna nog een half uur zingen.

Erg ontspannend, bijzonder gezellig en ook nog lekker.

Torenlaantheater

Aanvang 15.00 uur

€ 9,-  inclusief koffie, thee en 2 andere drankjes ( en bitterballen na afloop ;-))

Betalen kan gewoon bij binnenkomst.

****************************************

****************************************

Guy van Beek speelt voor Oekraïne:

****************************************

26 maart 2022: Een impressie van de grote opkomst bij het zingen van het Oekraïense volkslied.

Er waren veel leden van het Zeister Vrouwenkoor aanwezig.

Wat een geweldig optreden was dit voor Oekraïne! Zoveel zangers en zoveel publiek!
Indrukwekkend en heerlijk met dit mooie weer.

Zaterdag klonk het Oekraïens volkslied in Zeist!

“Erg indrukwekkend”, “Ontroerend”, “Kippenvelmoment” dat waren enkele van de reacties, die ik opving na de 15 minuten durende openlucht samenzang. 

Want zaterdag 26 maart om klokslag 12.00 uur werd op het Emmaplein ( bij de ingang van De Klinker) het Oekraïense Volkslied gezongen door meer dan 200 zangers en zangeressen  van verschillende Zeister koren, aangevuld door vele tientallen Zeister inwoners, die het volkslied uit de Nieuwsbode hadden gescheurd. Dat gebeurde op hetzelfde moment op heel veel andere pleinen in het hele land op initiatief van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond KNZV en in Zeist georganiseerd door het Zeister Mannenkoor, waarvan ik voorzitter ben. 

“Nog is Oekraïnes glorie niet vergaan, noch zijn vrijheid”. Daarna werd de erg toepasselijke wens-bede het “Dona Nobis Pacem” in een 3-stemmig canon gezongen: “ Geef ons vrede!”  Tijdens dit lied zongen de klokken van de St. Jozefskerk door de heldere Zeister hemel beierend mee. Ik hoop dat zeer binnenkort onze bede wordt gehoord.

Na een kort dankwoord, waarin gevraagd werd niet de melkbus van het Zeister mannenkoor te vergeten met een gift voor giro 555, werd het Oekraïense volkslied nog een keer gezongen. De opbrengst kwam uit op € 615,—.

Na afloop sprak ik met een jonge vrouw met een Oekraïens vlaggetje in haar hand. Zij bedankte mij in goed Engels voor deze prachtige steunbetuiging aan haar volk. zij vertelde mij dat zij de  beelden zou delen met het thuisfront. En vooral met haar broer en haar vader, die in Oekraïne achter moesten blijven om mee te strijden. Ja, als je dat hoort is de oorlog wel erg dichtbij…..

Als u dit indrukwekkende gebeuren hebt gemist, dan krijgt u binnenkort nog een kans. Het Zeister Mannenkoor zal het Oekraïens volkslied samen met enkele liederen van de Oekraïense componist Bortnianski ook zingen in een speciaal  blok tijdens het Voorjaarsconcert 2022 met veel Operaliederen, dat gehouden wordt op vrijdagavond 29 april a.s in de kerk van de Evangelische Broedergemeente. De kaartverkoop start 3 april om 12 uur. Van elk kaartje wordt € 2.50 gestort op giro 555. 

KAARTEN BESTELLEN?

Dat kan gewoon weer via onze website: www.zeistermannenkoor.nl (links onderin ‘Kaartverkoop’).

Of via deze directe link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/zmk

Koos  van Gemeren

****************************************