Regionieuws

Dag muziekminnaars,

wat zou het leven zijn zonder Passie?

Het koor waarin ik zing (het Basiliuscollege) gaat twee Passieconcerten geven.
Op zondagmiddag 12 maart om 16 uur in de Torenpleinkerk in Vleuten en op zaterdagmiddag 18 maart om 16 uur in de Westerkerk in Veenendaal.
Bij deze geef ik nu alvast de data door, zo gauw bekend is waar je entreekaarten kunt bestellen zal ik weer appen of mailen.
Twee vragen: noteer de datum als je zin hebt om te komen luisteren en….zou je dit bericht willen doorappen/doormailen naar je vrienden, familieleden enz.?
Groetjes
Arie
Perk

****************************************

Op zaterdag 28 januari in het Torenlaan Theater: Storyville – when Jazz meets Chanson. José Bosschers (zang) en Guy van Beek (piano) nemen het publiek mee op reis door de geschiedenis van de Jazz en het Franse Chanson door middel van muzikale storytelling.

Jazz en Franse Chansons lijken op het eerste gezicht geen voor de hand liggende combinatie. Maar het tegendeel is waar. Sinds Jazz het Europese vasteland via Frankrijk bereikte, hebben de Fransen Jazz omarmt en hebben Amerikanen Frankrijk en hun joie de vivre in hun hart gesloten.

Dit hoor je terug in improvisatie, tekstinterpretatie en gebruik van ritme in de originele muziek van beide landen.

Het verhaal van het Franse Chanson en Jazz is lang. En het is prachtig en rijk. José en Guy nemen hun publiek mee op reis door de geschiedenis door middel van muzikale storytelling. Storyville – when Jazz meets Chanson is een oprechte hommage aan twee culturen die met elkaar verbonden zijn door muziek.

Zangeres José Bosschers zingt bij diverse groepen en is actief als zangcoach. Ze studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Hilversum. Pianist Guy van Beek studeerde piano lichte muziek in Utrecht bij Bert van den Brink, Michiel Borstlap en Jasper van ’t Hof. Hij geeft les, begeleidt graag en speelt solo, in een pianoduo en in trio Copper & Creek.

Storyville – when Jazz meets Chanson
Zaterdag 28 januari 2023, 20.00 uur
Toegangsprijs: 15 euro

Koop hier kaarten: https://www.ticketkantoor.nl/shop/TT230128

****************************************

Guy van Beek speelt voor Oekraïne:

****************************************

26 maart 2022: Een impressie van de grote opkomst bij het zingen van het Oekraïense volkslied.

Er waren veel leden van het Zeister Vrouwenkoor aanwezig.

Wat een geweldig optreden was dit voor Oekraïne! Zoveel zangers en zoveel publiek!
Indrukwekkend en heerlijk met dit mooie weer.