Regionieuws

****************************************************************************************************************************************************************************

RIVM Advies per 1 juli

Geplaatst op 30 juni 2020

Zingen mag weer op 1,5 meter afstand, bij voorkeur in een zigzagformatie en altijd in een goed geventileerde ruimte. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het advies dat het RIVM heeft uitgebracht, als aanvulling koren op de richtlijnen die vanaf 1 juli gelden.

Het advies is mede tot stand gekomen op basis van actuele voorstellen van Koornetwerk Nederland en informatie en overleg met virmus.nl. Het negatieve advies voor koren om samen te zingen wordt hiermee beëindigd. De onderlinge afstand tijdens een repetitie blijft gelijk aan de algemene afstand die sowieso binnen de algemene richtlijnen geldt. Door de geadviseerde zigzagformatie blijft het directe risico door druppelinfectie minimaal, mits zangers recht vooruit zingen.

Belangrijk onderdeel van het advies vormt ook de ventilatie, indien in een binnenruimte wordt gezongen. Het RIVM adviseert daarover:

“Ventileer de ruimte waar gezamenlijk wordt gezongen 24 uur per dag en zorg ervoor dat in de pauzes en na de bijeenkomst de ruimte ongeveer 10 minuten wordt gelucht (advies is gebaseerd op richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid). Bij twijfel over de ventilatie en luchtstromen in de ruimte is het aan te raden professioneel advies in te winnen.”

Tuinfestival Struinen in de Tuinen strijkt deze nazomer voor het eerst neer in Zeist. Op zondag 6 september laten lokale amateurkunstenaars zien welk talent ze in huis hebben.
Met Struinen in de Tuinen verwelkomen Zeistenaren hun goede buren en verre vrienden om samen te genieten van lokale acts.
Tussen 12:00 en 17:00 uur kunnen nieuwsgierige toeschouwers struinen langs muziek op het gazon, modern ballet bij vijvers en theaterstukken in hofjes. Ontdek in ruime tuinen de gastvrijheid van Zeist tijdens Struinen in de Tuinen 2020.

Lieve medespelers en theaterliefhebbers,

Er is veel aan de hand. Iedereen en alles heeft te maken met de gevolgen en de maatregelen rondom de corona-crisis en we hopen dat het goed gaat met jullie en de mensen om jullie heen.

De afgelopen maanden is er weinig theater geweest. Onze voorjaarsproductie King Kongs dochters is geannuleerd en de repetities zijn stilgezet. Maar nu alles langzaamaan weer op gang komt, willen we jullie laten weten dat ook wij niet stil blijven staan. We willen spelen en verhalen blijven delen. En dat doen we voor deze ene keer online!

Want ook al blijft de theatertribune nog even leeg, we willen je wel graag met een flinke dosis theater de zomer insturen. Daarom hebben we een korte voorstelling gemaakt die je kunt bekijken vanuit je luie stoel.

Kijk mee met Demasqué

Marleen van Dalen en Johann Glaubitz kruipen opnieuw in de rol van de vader en dochter uit het stuk Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) van Magne van de Berg, dat we in november 2017 speelden. Ditmaal bellen ze elkaar niet, maar spreken ze elkaar via Zoom.

En jij mag meekijken! Op zaterdag 27 juni om 20.30 spelen we deze unieke voorstelling voor een online publiek. Meer informatie en reserveren op www.demasque.nl

Tot gauw bij Demasqué!

Voorproefje is te zien op onze Facebook pagina Zeistervrouwenkoor

Door ‘corona’ gaan veel voorstellingen niet door. Let dus op de mededelingen in de kranten e.d.

Zaterdag 28 maart. Uitgesteld tot 21 november.