Ontstaan

Het idee voor een vrouwenkoor ontstond tijdens een feest ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van het Zeister Mannenkoor. Op initiatief van dirigent Arie Perk heeft een aantal echtgenotes toen iets ingestudeerd om dat als verrassing voor hun zingende mannen op de feestavond ten gehore te brengen. Men was zo enthousiast over dit optreden, dat besloten werd een vrouwenkoor op te richten: Het Zeister Vrouwenkoor was een feit.

Sindsdien is het koor gegroeid tot zo’n 70 leden en wordt het regelmatig uitgenodigd voor optredens en verzorgt het zelf diverse concerten.

Het eerste lustrum op 21 april 2007 werd gevierd met een concert in de kerk van de Evangelische Broedergemeente. Ook de viering van het 10-jarig jubileum in april 2012 vond plaats in dezelfde kerk. In 2014 vierde het koor haar 12,5-jarig bestaan met een speciaal concert in de Noorderlichtkerk.

Optreden in de Amandelhof-2008

In februari 2017 was er in De Oosterkerk het Drie Volkoren Concert, waaraan naast het Zeister Vrouwenkoor ook het Zeister mannenkoor en het gemengd koor Cantiamo meewerkte, alle onder leiding van dirigent Arie Perk.

In april van 2017 heeft Het Zeister Vrouwenkoor haar 15-jarig bestaan gevierd met een geslaagd concert in de Kapel Dijnselburg in Zeist en met o.a. een boottocht op de Lek.

boottocht 15-jarig jubileum

Het vriendenconcert op 17 november 2018 in de Oosterkerk samen met het Zeister Mannenkoor en het Georgisch Ensemble Khareba & Gogia was een daverend succes.

Vriendenconcert met Khareba en Gogia-2018

Het Zeister Vrouwenkoor wordt op de piano begeleid door Guy van Beek. Het enthousiasme van koorleden, dirigent en pianist zijn nog even groot als bij de start.

Wij repeteren op maandagmiddag van 13.15 tot 15.15 in het Torenlaantheater, Torenlaan 38, Zeist.