Begeleiding

Met ingang van 1 oktober 2021 komt het Zeister Vrouwenkoor onder leiding te staan van dirigent Jasper Witteveen.

Jasper Witteveen (1981) studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij volgde zijn opleiding voor koordirectie (Meerjarige Dirigentenopleiding) aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten bij Matthijs Overmars. Daar rondde hij ook met succes het verdiepingsjaar van de opleiding af bij Wilko Brouwers. Hij volgt zangles bij Lara Diamand te Utrecht. Behalve als koordirigent is Jasper actief als zanger, componist en arrangeur. 

Sinds oktober 2021 dirigeert hij het Zeister Vrouwenkoor in Zeist.

Jasper is tevens dirigent bij kamerkoor Quasi Niente in Utrecht, kerkkoren in de St. Josephkerk en de NoorderLichtkerk in Zeist, en het gelegenheidskoor van Hospice Demeter in De Bilt. Tot 1 januari 2022 dirigeerde hij kamerkoor Sforzato in Utrecht.

In de visie van Jasper op koordirectie staat plezier hebben in het zingen voorop. Een prettige sfeer tijdens de repetities is dan ook een belangrijke voorwaarde voor hem. Verder is solfège, stemvorming en de historische achtergrond van de stukken een integraal onderdeel van het repetitieproces.

****************************************

Guy van Beek

   Pianist Guy van Beek (1966) ontdekte na zijn afstuderen in recht en economie dat zijn jeugdliefde, de muziek, hem nog steeds enorm trok. Hij sloeg de raad van velen in de wind en besloot alsnog zijn grootste passie te volgen. In 2000 studeerde hij af in Piano en Lichte Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens begeleidde hij verschillende cabaretiers en toerde hij twee maanden met een jazzkwartet door Zuid-Korea.

Inmiddels geeft hij al heel wat jaren met veel plezier les aan kinderen en volwassenen.

Hij zoekt graag het podium op als solopianist, in trio Copper & Creek en in het Pianoduo       Maurer-Van Beek (tango nuevo) dat in 2012 haar eerste tango-CD uitbracht.

Daarnaast heeft Guy een grote passie voor het componeren. Zo schreef hij het pianoboek ‘De Koning en de Nar’ en vestigde hij in 2014 een wereldrecord met SUITE 17 ( Sweet seventeen), een compositie voor 17 pianisten (leerlingen van het HMC) op één vleugel.

Met zijn levenspartner Klaaske Kamp maakt hij al 25 jaar muziek. Ze genieten ervan om samen op het podium te staan, o.a. met de voorstelling ‘Een boom vol noten’.

****************************************

Dirigent Arie Perk (1964) heeft vanaf de start in april 2002 tot oktober 2021 de leiding gehad over het Zeister Vrouwenkoor.

****************************************