Begeleiding

Arie Perk

   Dirigent Arie Perk (1964) kwam als kind in aanraking met muziek doordat zijn vader in de plaatselijke harmonie diverse instrumenten bespeelde en hijzelf orgellessen genoot. Arie kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste lessen van Lammert de Wilde. Zingen in een kinderkoor (en later in een jongerenkoor), bracht hem in contact met de koormuziek. Vanaf zijn vijftiende jaar begeleidde hij diverse koren op orgel en piano. In 1980 volgde hij zijn eerste koordirectiecursus bij de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.

Na zijn Atheneumopleiding koos hij voor een muziekvakopleiding aan het Utrechts Conservatorium met koordirectie als hoofdvak en zang en piano als bijvakken. Zijn docenten waren Reinier Wakelkamp en Joop Schets. Na zijn conservatoriumperiode volgde hij de Kurt Thomascursus en bezocht hij het Worldsymposium on Choral Music. Om zich te verdiepen in het werken met orkest volgde hij de specialisatie opleiding ‘Vocaal en Instrumentaal Ensemble’.

Bij de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisatie behaalde hij het ‘docentschap Koristenopleiding’ om stemvorming en solfege aan koorzangers te kunnen geven. Een aantal koren staat onder zijn leiding. Naast Het Zeister Vrouwenkoor o.a. een mannen-, senioren-, kerk- en kamerkoor en twee grote gemengde koren.

Van 2003 tot 2010 was hij muzikaal adviseur van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond om de kwaliteit van de mannenkoorzang te bevorderen. Hij geeft piano- en zanglessen en zong sinds 2011 in een koor van zangers en koordirigenten, het Basiliuscollege.

Guy van Beek

   Pianist Guy van Beek (1966) ontdekte na zijn afstuderen in recht en economie dat zijn jeugdliefde, de muziek, hem nog steeds enorm trok. Hij sloeg de raad van velen in de wind en besloot alsnog zijn grootste passie te volgen. In 2000 studeerde hij af in Piano en Lichte Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens begeleidde hij verschillende cabaretiers en toerde hij twee maanden met een jazzkwartet door Zuid-Korea.

Inmiddels geeft hij al heel wat jaren met veel plezier les aan kinderen en volwassenen.

Hij zoekt graag het podium op als solopianist, in trio Copper & Creek en in het Pianoduo       Maurer-Van Beek (tango nuevo) dat in 2012 haar eerste tango-CD uitbracht.

Daarnaast heeft Guy een grote passie voor het componeren. Zo schreef hij het pianoboek ‘De Koning en de Nar’ en vestigde hij in 2014 een wereldrecord met SUITE 17 ( Sweet seventeen), een compositie voor 17 pianisten (leerlingen van het HMC) op één vleugel.

Met zijn levenspartner Klaaske Kamp maakt hij al 25 jaar muziek. Ze genieten ervan om samen op het podium te staan, o.a. met de voorstelling ‘Een boom vol noten’.